Bol u ramenu je jedan od najčešćih zdravstvenih problema koji se javlja kod svih dobnih skupina. Ako se ne liječe, bolovi u ramenima mogu dovesti do smanjenja pokretljivosti i time utjecati na kvalitetu života. Srećom, postoje brojni načini prirodnog liječenja boli u ramenu, poput Acuraflex proizvoda. U ovom članku donosimo 10 učinkovitih savjeta kako se riješiti bolova u ramenu i vratiti snagu i fleksibilnost. 

Bolno rame – Uzroci i simptomi

Ramena su složena zglobna struktura i podložna su različitim bolestima i ozljedama.
Bolovi u ramenima često se pojavljuju kao rezultat prekomjernog napora, ozljede ili starenja. Posebno su učestali kod sportaša i onih koji imaju sjedeći posao, što ukazuje na važnost pravilne prevencije i liječenja bolova u ramenima.
Nije ništa neuobičajeno ako se ukoliko se bolovi u ramenima pojave i noću. Bolovi u ramenu noću su simptom nekoliko različitih zdravstvenih stanja te mogu biti povezani s upalom tetiva (tendinitisa), ozljedama tetiva, sužavanjem zgloba ramena (smrznuto rame), kao i bolestima zglobova, poput osteoartritisa i reumatoidnog artritisa.

Kako bi se riješili bolova u ramenima, važno je prvo utvrditi uzrok bola i potom poduzeti odgovarajuće mjere za njihovo liječenje. To može uključivati korištenje analgetika, fizikalne terapije, vježbi za jačanje ramena i dr. Pored toga, prevencija bolova u ramenima također igra važnu ulogu. Konzultirajte se s liječnikom i poduzmite odgovarajuće mjere za liječenje i prevenciju bolova u ramenima, kako biste vratili snagu, fleksibilnost i kvalitetu života.

Prirodni lijekovi za bolove u ramenu: Što pomaže?

Bolovi u ramenu mogu biti izuzetno neugodni i ograničavajući, no prirodni lijekovi mogu pomoći u njihovom ublažavanju. Međutim, važno je napomenuti da prirodni lijekovi ne mogu uvijek zamijeniti medicinsku njegu i liječničku pomoć u slučajevima ozbiljnijih problema s ramenom.

U nastavku saznajte koji prirodni sastojci se smatraju korisnima kod ublažavanja bolova u zglobovima:

 • Kurkuma je biljka poznata po svojim protuupalnim svojstvima. Ekstrakt Kurkume (kurkumin) i ulje kurkume su mnogim studijama potvrđeni ljekoviti sastojci čije djelatne tvari imaju snažno protuupalno djelovanje.
 • Đumbir ima analgetska, smirujuća i antibakterijska svojstva te se učinkovito primjenjuje kod liječenja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno-koštanog i vezivnog tkiva.
 • Kapsaicin je prirodni alkaloid iz ljute paprike koji ima snažna ljekovita svojstva. Mnoge studije potvrđuju ljekovita svojstva kapsaicina koji se često koristi kao djelotvoran lokalni antireumatik.
 • Mentol hladi i djeluje kao lokalni anestetik. Dovodi do analgetskog učinka te se učinkovito primjenjuje protiv boli u zglobovima i ramenima.
 • Eukaliptus je protuupalni analgetik koji učinkovito smiruje i ublažava bol na tretiranom području. Učinkovito pomaže olakšati kronična oboljenja, bolove u kostima, zglobovima (ramenima), mišićima i tetivama.

Navedeni prirodni sastojci sastavni su dio Acuraflex kapsula i kreme koje doprinose zdravlju mišićno-koštanog sustava te ublažavanju osjećaj boli i neugode pri kretanju. Acuraflex proizvodi namijenjeni su odraslim osobama svih dobnih skupina koji žele na potpuno prirodan način ukloniti ukočenost, lošu pokretljivost ili bol povezanu s kostima, zglobovima (bol u ramenu), mišićima, ligamentima i tetivama.

Vježbe za bol u ramenu

Bol u području remena može biti uzrokovana različitim čimbenicima, uključujući loše držanje, ponavljajuće pokrete, ozljede i upalu mišića i tetiva u tom području. Uz pravilnu dijagnozu i liječenje, vježbanje može biti korisno za ublažavanje boli i jačanje mišića.

Vježbe treba raditi polako i pažljivo. Nemojte forsirati previše, posebno ako osjećate bol. Umjereno istezanje i lagano povećavanje opterećenja je ključno za oporavak.
Važno je pravilno zagrijati se prije vježbanja. Primjeri zagrijavanja uključuju jednostavno istezanje ramena, kruženje ramenima, trčanje u mjestu ili vožnju sobnog bicikla.
Odmarajte se između vježbi. Ako osjetite bol, zaustavite vježbu i odmorite nekoliko minuta prije nego što nastavite.
Budite strpljivi. Oporavak od boli u ramenu može biti dugotrajan proces, stoga budite strpljivi i ustrajni u svom vježbanju. Važno je redovito izvoditi vježbe i slijediti preporuke vašeg liječnika ili fizioterapeuta kako biste postigli najbolje rezultate.

U nastavku pogledajte vježbe koje je trener Alex pripremio, a koje mogu pomoći ojačati ramena i ruke i pritom ublažiti bolove u ramenima.

Istovremeno uz vježbu, savjetujemo korištenje Acuraflex kapsula i kremu čiji su potpuno prirodni sastojci dokazano učinkoviti kod ublažavanja boli u ramenu, kao i kod drugih bolnih i neugodnih stanja kostiju, zglobova, mišića i ligamanata.

Acuraflex krema protiv bolova u ramenu, nanosi se direktno na kožu, na bolno i upaljeno mjesto te djeluje protuupalno i analgetski. Na taj način pomaže brzo smanjiti ili potpuno ukloniti bol u vratu i ramenu te trenutno smiriti ili otkloniti osjećaj ukočenost.

Acuraflex kapsule djeluju iznutra i olakšavaju dugoročno probleme napetosti u ramenima. One pomažu povećati pokretljivost zglobova, preveniraju čestu pojavu jutarnje ukočenosti, opuštaju mišiće te na taj način smanjuju bolove u ramenima i rukama.

Kako izbjeći bolove u ramenu: Savjeti za prevenciju

Kako izbjeći bolove u ramenu

Ako ste i vi jedan od onih koji se suočavaju s ovim problemom, možda ste se pitali kako se riješiti bolova u ramenu na prirodan način. Srećom, postoje mnoge prirodne metode koje mogu pomoći ukloniti bol u ramenu ili ublažiti njegov intenzitet.

U nastavku donosimo 10 učinkovitih savjeta kako se riješiti bolova u ramenu:

 1. Vježbajte redovito: Vježbanje je ključna komponenta u liječenju bolova u ramenu. Vježbe za jačanje ramena, kao što su istezanje ili plivanje, mogu pomoći u smanjivanju bolova u ramenima i rukama.
 2. Koristite toplinsku terapiju: Korištenje toplog ručnika ili termofora može pomoći u ublažavanju bola u ramenima.
 3. Masirajte svoja ramena: Redovite masaže mogu pomoći u smanjivanju napetosti i ublažavanju bola u ramenima i rukama.
 4. Pripazite na ispravno držanje tijela: Pravilno držanje tijekom svakodnevnih aktivnosti, poput sjedenja ili rada na računalu, može pomoći u prevenciji bolova u ramenima.
 5. Pazite na svoju prehranu: Hrana bogata anti-upalnim sastojcima, poput oraha, avokada i maslinova ulja, može pomoći u liječenju bolova u ramenima.
 6. Uklonite stres: Stres može pogoršati bolove u ramenima, stoga je važno učiniti sve što je u vašoj moći da ga smanjite.
 7. Korištenje prirodnih dodataka prehrani: Prirodni dodaci, poput kreme protiv bolova u ramenu koja se može koristiti za masažu ili kapsula s anti-upalnim sastojcima, mogu ublažiti bolove. Acuraflex je upravo jedan od takvih proizvoda.
 8. Smanjite konzumaciju soli: Prekomjerno konzumiranje soli može dovesti do oticanja i pogoršavanja bola u ramenima.
 9. Uzmite si odmor: Prestanite s aktivnostima koje pogoršavaju bol u ramenima i dajte si dovoljno vremena da se tijelo može oporaviti.
 10. Potražite stručnu pomoć: Ako se osjećate kao da vaš problem postaje kroničan ili ako niste sigurni što je uzrok vašeg bola, obratite se liječniku za savjet.